Hissilipun ostaminen netistä sekä Keycardin käyttö lyhyesti

Keycard, etäluettava älykortti.

  1. SkiData järjestelmän Keycard on kortti johon voit ladata hissilippuja eri hiihtokeskusten kassoilla ja verkkokaupoissa joissa tämä on käytössä.
  2. Kortti on etäluettava, eli sitä ei tarvitse käyttää hissiportin lukijalaitteessa. Riittää että sijoitat sen lasketteluasusi VASEMMAN puoleiseen taskuun tai hihataskuun josta hissiportin lukijalaite lukee sen automaattisesti.
  3. Kortti ei ole kertakäyttöinen, vaan siihen voi ladata hissilippuja aina uudelleen ja uudelleen.
  4. SkiData järjestelmän Keycardin tunnistaa tekstistä Keycard sekä kääntöpuolella olevasta numerosarjasta joka on pystysuunnassa ja alkaa numeroilla 01-, 25- tai 30- (pituus yli 20 numeroa, esim 30-1614 7256 2503 6596 9876-2)
  5. Huomioi että Teamaxess kortit eivät ole SkiDatan kortteja ja ne eivät ole yhteensopivia SkiDatan järjestelmän kanssa. Niitä käyttävät mm. Åre, Sappee ja Himos.
  6. Numerolla 25- alkavissa korteissa on vain yksi taso, kun taas 01- ja 30- alkavissa korteissa tasoja on neljä. Tämä tarkoittaa sitä, että 25-alkavaan korttiin voidaan ladata vain yhden hiihtokeskuksen voimassa olevan lipun kerrallaan, kun taas muihin, eli 4 tason kortteihin voi ladata jopa neljän eri keskuksen lippuja samalle voimassaoloajalle. Esim. 30- sarjan kortissa voi olla Tahkon kausikortti ja johon voi silti ladata Levillä vaikkapa päivälipun.
  7. Kortti sisältää sirun ja ”antennin” jotka ovat kortin sisällä. Älä taita tai murra korttia, koska tuolloin siru tai antenni katkeaa ja kortti lakkaa toimimasta. Älä myöskään jätä sitä takin taskuun kun laitat takin kuivauskaappiin. Kortti vääntyy lämmön vaikutuksesta, eikä sitä enää voida ladata lippukirjoittimessa.

Nettilippukauppa

  1. Kun käytössäsi on Keycard, voit ostaa hissilippusi ladattavaksi ilman että käyt perinteisellä lippukassalla.
  2. Verkkokaupassa syötät kysyttävät tiedot, maksat ostoksen verkkomaksutunnuksilla ja palaat maksamisen jälkeen myyjän palveluun ohjeiden mukaan. Tämän jälkeen lippusi odottaa aktivoitumista voimassaoloajan ja kun ensimmäisen kerran menet hissiportin lukijalaitteen ohitse, siirtyy lipputietosi portista Keycard älykorttiisi. Järjestelmä on reaaliaikainen Nordic Ski Passin nettilippukaupoissa, eli kun olet palannut myyjän palveluun voit siirtyä suoraan hissiportille.
  3. Verkkokaupassa kysyttävän Keycardin numeron löydät kortin kääntöpuolelta, se on painettuna pystysuunnassa ja numerosarja alkaa numeroilla 01- 25 tai 30-

 

Keycardissa olevat hissiliput eivät luonnollisesti ole käytettävissä ristiin muiden keskusten kanssa, esim. Messilän hissiliput eivät toimi Levillä tai päinvastoin. Keycard siis toimii, mutta eivät hissiliput. Poislukien esim SuperSkiPassit, joita voi käyttää sekä Levillä että Ylläksellä.

SkiDatan Keycard-järjestelmä on käytössä seuraavissa Suomen keskuksissa (Nordic Ski Passin järjestelmää käyttävät lihavoituna):

Iso-Syöte, Levi, Messilä, Tahko, Vuokatti, Ylläs, Laajis, Suomutunturi, Ounasvaara

Ellivuori, Koli, Luosto, Olos, Pallas, Peuramaa, Pyhä, Ruka, Salla, Serena, Talma, Vihti, Kasurila.

Lisätietoja: